Volt egyszer egy váci bajnokcsapat: Nagy Tibor hétfőn 50. születésnapját ünnepelte

Tegnap, szeptember 24-én hétfőn ünnepelte ötvenedik születésnapját Nagy Tibor, a Vác egykori 17-szeres válogatott labdarúgója. Nagy Tibor az Újpesti Dózsa neveltje, bár sosem játszott a lilák első osztályú alakulatában. A katonaidejét a Honvéd Köteles SE játékosaként töltötte, majd a Gödi SC játékosa lett. 1985-ben az NB III Duna csoportjában 11. helyen záró alakulattól az NB II-ben bronzérmet szerző Váci Izzóhoz írt alá – íja a hatharom.hu.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a váciak uniformisában, 13 szezonban 352 élvonalbeli meccset vívott a legmagasabb osztályban. Összesen 77 gólt szerzett az NB I-ben a váciak klubrangsorában csak Füle Antal és Répási László előzi meg. A nemzeti csapattal eljutott Japánba, Indiába, Katarba, Argentínába és Salvadorba. Röviden ennyi a játékos-pályafutása története.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

A Vác FC-Samsung három éven keresztül első volt az őszi idény után, de tavasszal elbukott. 1993–1994-ben – egész idényben mindössze három vereséget szenvedve – megnyerte a bajnokságot. A csapat oszlopos tagja volt Tibor is.

Játékos-pályafutása befejezése után főleg a váci klubnál dolgozott, különböző beosztásokban, 2007-ben egy ideig vezetőedzőként is tevékenykedett az NB I-ben. 2008-ban a váci utánpótlás szakmai vezetését elhagyva a Dunaújváros második vonalbeli csapatát irányította. 2011-től a Kaposvölgye együttesét segítette.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments