Kunhalmi Ágnes és Kórozs Lajos fóruma Vácott:
a kormány politikája csődbe viszi az országot

Csütörtökön Hoffmann Rózsa oktatásért felelős  államtitkár, kormánypárti politikus, pénteken Kórozs Lajos és Kunhalmi Ágnes, az ellenzéki szocialisták országgyűlési képviselői jártak Vácon, és fórumaikon az egyik központi téma az oktatás volt. A két fél természetesen ellentétesen értékelte a kialakult helyzetet. (Hoffmann Rózsa fórumáról a Váci Napló szeptember 18-i keddi számában olvashat részletesebben és itt találja a Váci Napló Online-on megjelent írást, amelynek végén meghallgathatja az államtitkárral készült interjúnk hangfelvételét is.)

Kórozs Lajos és Kunhalmi Ágnes a házigazda Bóth János, a szocialisták helyi elnökének vendégeként a párt Zrínyi utcai irodájában a fórum előtt sajtótéjékoztatót tartott.

– Az egykulcsos adórendszerrel mélyen nem értünk egyet, mert mintegy 500 milliárdot enged ki az állami költségvetésből a kormány ezzel akkor, amikor pedig nagyon nagy szükségünk lenne a pénzre. Ma már látjuk, hogy a a Fidesz képtelen megoldani a problémákat, az ország egyre nehezebb helyzetbe kerül – fogalmazott Kunhalmi Ágnes.  Hozzátette: a rossz gazdaságpolitika árát fizetjük, és jól látható, hogy a kormány folyamatosan vonja ki a pénzt az ellátórendszerekből, így az oktatásból is. A szocialista politikusan élesen bírálta a tankötelezettségi korhatár leszállítását, mert szerinte ez később nagy problémákat fog okozni. Egy, állítólag Hoffmann Rózsa aláírásával hitelesített titkos tanulmányt említett, amelyben állítása szerint azt taglalják, hogy e döntéssel mennyit spórol az állam. Ám azok a gyerekek, akik kikerülnek az iskolából a korhatár leszállítása miatt, a „bűnügy és a megalázó segélyezés világába” esnek ki – mondta Kunhalmi Ágnes, aki beszélt az iskolák „államosításáról” is, véleményét itt hallgathatják meg:

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

Kunhalmi Ágnes az oktatásügyről

Kórozs Lajos a szociális problémákat tette mérlegre, elsősorban a nyugdíjrendszerről beszélt. Szerinte a nyugdíjrendszer anomáliai súlyos károkat okoznak. Megszüntették például a korhatár előtti nyugdíjakat válogatás nélkül, s január elsejétől Magyarországon nincs korengedményes és korkedvezményes nyugdíj, s nagy szégyennek nevezte, hogy nincs rokkantsági és baleseti rokkantsági nyugdíj. Emellett más voltozások is hátrányosan érintették az idősebb korosztályt. Ezekkel az intézkedésekkel gyakorlatilag a mintegy hárommillió nyugdíjasból 1,2 milliót a nyugdíjrendszeren kívülre helyeztek.  Kórozs Lajos beszélt a rokkantak felülvizsgálatáról is, véleményét itt hallgathatja meg:

Kórozs Lajos a nyugdíjrendszerről

A két vendég a szocialisták szervezésében még pénteken ellátogatott a deákvári és az alsóvárosi városrészbe is, ahol választókkal találkoztak, majd este fórumot tartottak. (munkatársunktól) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments