Kosdi úti körforgalom nincs, szerződés viszont még van

Mikor készül el a Kosdi úti körforgalom? – tettem fel a kérdést hétfőn Espár Péternek, a műszaki osztály megbízott vezetőjének. – Nem tudom – jött a válasz. Az ügy már poros, hiszen lassan nyolc éve húzódik, s mint látszik, ennek a történetnek még most sincs vége. És azt sem tudni, mikor lesz.

Ott kezdődött, hogy volt egy kisváros, név szerint Vác. Van a városnak egy csomópontja, ahol néha megáll az élet. No, nem azért, mert kihalt, hanem azért, mert túlzsúfolt. Ez a Kosdi út.

Még 2004-ben a szakemberek úgy gondolták, hogy kellene oda egy körforgalom, amely egyszerűbbé és feltehetően gyorsabbá tenné a csomópontba érkező járművek továbbhaladását. Igen ám, de az ügy nem olyan egyszerű, ugyanis az út egy része az államé (a Kosdi út és a Deákvári fasor), egy része meg az önkormányzaté (a Telep utca). Itt indult el a talán soha véget nem érő történet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

– Még 2004-ben készültek el a tervek és lettek meg az engedélyek – kezdi az elején Espár Péter. – A felek megállapodtak akkoriban, hogy vállalják, megépítik a körforgalmat, majd pénz hiánya miatt kihátrált az állami útkezelő ebből. Ezért 2007-ben – mivel a tervek és az engedélyek lejártak – újra elő kellett mindent készíteni.

További részletek a Váci Napló szeptember 21-iki, pénteki lapszámában.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments