Galambos Péter a számára szokatlan hajóban is aranyéremmel ünnepelte születésnapját

Az egyetemi és főiskolás evezős-világbajnokság utolsó versenynapján korán kezdték a napot a versenyzők: Galambos Péter (Vác Városi Evezős Club), az Óbudai Egyetem hallgatója – edzője: Rapcsák Károly – már reggel 6-kor az evezőspályán edzett. Edzés után a változó szélirány és erősség miatt hajóállítás, majd mérlegelés volt a program a verseny előtt.

Péter, aki egyébként vasárnap ünnepelte 26. születésnapját, könnyűsúlyú egypárevezősben abszolút esélyesként állt rajthoz és – bár súlyához nem passzoló, normál súlyú hajót biztosítottak számára a szervezők, amit nehezen szokott meg – nem okozott csalódást: komoly versenyben, de legyőzte a lengyel versenyzőt, a harmadik helyen a svájci hajó ért célba – számol be a sikerről a nemezetisport.hu.

Peti futama után következett a női kétpárevezősök döntője: Szabó Katalin (Vác Városi Evezős Club) és Gyimes Krisztina (Danubius Nemzeti Hajós Egylet) – edzőjük: Ficsor László – a németekkel vívott nagy csatában, mindössze 0.44 másodperccel szorult a második helyre, ezzel ezüstérmet szerezve. A harmadik helyen a cseh páros ért célba.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A férfi könnyűsúlyú kétpárevezősök futamában – Pozsár Bence és Matyasovszki Dániel (EDF Démász Szeged VE) a Szegedi Tudományegyetem hallgatói (edzőjük: Szierer János) – a kezdeti 5. helyről küzdötték fel magukat a bronzérmet jelentő 3. helyre. Az első helyen a német, a második helyen az olasz hajó ért célba.

A döntőket a Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség képviselői, Kovács György és dr. Lénárt Ágota is megtekintette. A világbajnoksággal egy időben rendezte a FISA az utánpótlás edzői konferenciáját, ahol Szántó Éva és Ficsor László képviselte a hazai színeket.

A verseny után vasárnap este záró partin vehetnek részt a versenyzők és résztvevők, majd egynapos pihenő után kedden térnek haza. A három érmes csapat pedig szerda este indul a felnőtt Európa-bajnokságra, melyet az olaszországi Varese-ben rendeznek szeptember 14-16. között. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments