Domonyvölgyi gyilkosság: figyelmeztették a gödöllői egyetem tanulóit, vigyázzanak a váciak is!

Fokozott óvatosságra intette a gödöllői Szent István Egyetem rektora az intézmény hallgatóit és munkatársait a Pest megyei Domonyvölgynél – Váctól alig húsz kilométerre – történt gyilkosság kapcsán. Gyöngyösön felismerni vélték a feltételezett elkövetőt, ezért a Heves megyei rendőrség szerdán nagy rendőri erőket vont össze és ellenőrzéseket végez a település környékén. A gödöllői egyetemre többen is járnak naponta Vácról kocsival, s mivel az elkövető még szabadlábon van, nem kizárt, hogy taktikát vált, és városunk környékén próbál meg elbújni.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden közölte, hogy megöltek egy nőt Domonyvölgy külterületén. Az áldozat holttestét hétfőn találták meg. A rendőrség azoknak a jelentkezését kérte közleményben, akik hétfőn 16 és 20 óra között a 3-as számú főút Gödöllő és Emőd közötti szakaszán közlekedtek és láttak egy sárga színű Opel Corsa típusú személygépkocsit, amely több esetben megszegte a közlekedési szabályokat és a közlekedésbiztonságot veszélyeztetve haladt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

A Blikk című napilap szerdán arról számolt be, hogy a Domonyvölgynél történt gyilkosság 25 éves áldozatát a Szent István Egyetem parkolójában szemelte ki a gyilkos. A lapnak egy diák azt mondta, a sárga Opel Corsával közlekedő nő autójába akkor szállt be a férfi, amikor a jármű várakozott a kocsisorban, a nő utána nem a megszokott útvonalán ment tovább.

Az ORFK tájékoztatása szerint a Domonyvölgy külterületén 2012. szeptember 24-én, hétfőn történt emberöléssel összefüggésben a rendőrség egy 18-25 év közötti, fehér bőrű, rövid, szőkésbarna hajú férfit keres, aki 2012. szeptember 24-én fehér, hosszú ujjú pólót és világoskék farmernadrágot viselt. Arca borostás és egy sötét színű hátizsák is volt nála. A rendőrség kéri, hogy aki a grafikán látható személyt felismeri, tud a tartózkodási helyéről, illetve a bűncselekménnyel összefüggésben érdemleges információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-1-443-51-19-es vagy a 06-1-237-43-39-es telefonszámokon, illetve a 107-es vagy 112-es ingyenesen hívható rendőrségi hívószámokat.

Solti László, a Szent István Egyetem rektora a történtekkel kapcsolatban azt kérte hallgatókhoz és a munkatársaihoz írt levelében – amelyet az intézmény kommunikációs központja az MTI-hez is eljuttatott -, hogy a gépkocsival közlekedők ne engedjenek idegeneket beszállni az autójukba. A jármű ajtajait az utazási idő alatt végig tartsák bezárva. A rektor azt is írta, hogy az egyetem rendészete minden tőle telhetőt megtesz a campus biztonsága érdekében. Közölte, felvette a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal is a közbiztonság javítása érdekében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Beluzsárné Belicza Andra, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek nem kívánta kommentálni a Blikk információit. A napilap arról is írt, hogy a férfitól DNS-mintákat találtak a Miskolc közelében elhagyott gépkocsiban és információjuk szerint a gyilkosság napján a megölt nő már a második kiszemelt áldozata volt a férfinak, az első sikoltozni kezdett, ezért a támadó elmenekült.

A Pest megyei rendőrség szerda reggel hozta nyilvánosságra a férfi fantomképét és személyleírását. E szerint egy 18 és 25 év közötti, fehér bőrű, rövid, szőkésbarna hajú férfit keresnek.

A Heves Megyei Hírlap online kiadása szerdán azt közölte, hogy Gyöngyösön felismerni vélték a feltételezett elkövetőt. A heol.hu hírével kapcsolatban Soltész Bálint, a megyei főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: egy nem Heves megyében történt bűncselekmény kapcsán készült fantomrajz alapján felismerni véltek Gyöngyösön egy embert. Felkutatása érdekében a településen és környékén nagy rendőri erőket vontak össze és ellenőrzéseket végeznek – közölte. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments