Megnyílt a gödi szabadstrand a Dunán

Késő tavasszal még június végére ígérték a megnyitását, azonban hivatalosan csak mától látogatható a már tavaly elkészült szabadstrand a gödi Duna-parton. Korábban már évtizedeken keresztül volt egy szabadstrand ugyanitt, de most a gödiek egy jól felszerelt, komfortos strandot kapnak vissza.

Még július végén írtunk itt a stégen arról, hogy bár tilos a Dunában fürdeni a fővárosban, Budapesttől északra azért akad néhány legális és komfortos fürdési lehetőség. A folyó északra eső szakaszán ráadásul kiváló a víz minősége és még hőmérséklete is kifejezetten kellemes. Így van ez a Dunakanyar kapujának nevezett Gödön. A Duna egész hazai főágában most, hogy valóban megnyílt, a gödi az egyetlen legális szabadstrand.

A szabadstrand nyitását a göd-alsói Duna-szakaszon a zöldár levonulása után tervezte még májusban a Pest megyei város önkormányzata. A Széchenyi csárda közelében nyíló, azonos nevet viselő szabadstrand helyén több évtizeden át már működött strand, ezt a hagyományt szerették volna felújítani. A körülbelül nyolcmillió forintba kerülő, részben pályázati pénzből finanszírozott munkálatokkal már tavaly elkészültek, de az engedélyek beszerzésének csúszása miatt a megnyitást júniusra ígérték. Noha júniusban még nem volt hivatalosan látogatható, mától azonban sokak örömére megnyitották a gödi szabadstrandot.

Az elmúlt évek mérései alapján a víz minősége kiváló, és a nyitással végre a helyi lakosok régi vágya is teljesülhetett. A bójákkal elkerített, kabinokkal, zuhanyzóval és nyilvános WC-vel felszerelt Széchenyi szabadstrand – amelyet csónakmester felügyel majd – a tervek szerint napi ötszáz vendéget fogadhat.

A zuhanyzót, a kulturált mosdót, a játszóteret és a pancsoló sokaságot saját szemünkkel is láttuk már akkor, amikor júliusban utoljára itt jártunk. Sőt, finom hekket és csapolt sört is fogyasztottunk egészen közel a vízhez, de most aztán tényleg semmi nem hiányozhat a boldogsághoz. (forrás: origo.hu) 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments