Jó játékkal nyert Barcikán a Vác

A 2012/13-as másodosztályú szezon nyitányán szombaton Kazincbarcikán lépett pályára a Dunakanyar-Vác. A tavalyi kezdőcsapatból mindössze négyen maradtak, de négy új igazolás is az első perctől kapott lehetőséget a Mózner János, Szabados György edzőpárostól.

A mérkőzés első perceiben küzdelem jellemezte a játékot, minden labdáért nagy harc dúlt, mindkét oldalon néhány lehetőséggel. Sajnálatos módon egy kényszerű cserére is sor került a Vácnál, Benke Viktornak a 21. percben felrepedt a szemöldöke, így nem tudta folytatni a játékot.

A félidő közepétől viszont a Vác egyre többet birtokolta a labdát, és mezőnyfölénybe kerültek. Jöttek a szögletek, oldalszabadrúgások, beadások, de egy ideig minden labda pontatlan volt. Ez a tétel a 38. percben dőlt meg, hiszen ekkor Rusvay a jobbösszekötő helyéről szenzációs labdát tálalt Palásthy Norbert elé, aki 8 méterről a hálóba talált.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Szünet után kisvártatva növelte előnyét a Vác: egy hazai védő kezezése miatt a játékvezető jogosan büntetőt ítélt a Vác javára, amit Rusvay Gergely a jobb alsó sarokba helyezett. Ezután sem volt megállás, újabb tíz perc elteltével még fölényesebbé tette a vezetést a Dunakanyar. A szünetben csereként beállt új igazolás, Király Patrik indította gyönyörűen Berki Istvánt, aki – hasonlóan az első gólhoz, de kissé kisodródva -, 9 méterről a kapu közepébe helyezett.

A mérkőzés ezzel eldőlt, a kényelmes előny tudatában a vendégek átengedték a területet a hazaiaknak, akik próbálkoztak a szépítéssel és végül a 73. percben ez sikerült is nekik: egy beadás után ide-oda pattogott a labda, majd a csereként beállt Tátrai Gergő 10 méterről a kapuba lőtt. Ez azonban már nem osztott, nem szorzott, a mérkőzést a Vác nyerte.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

NB II Keleti csoport 1. forduló:
Kazincbarcikai SC – Dunakanyar-Vác 1–3 (0–1)
Kazincbarcika, 400 néző. Vezette: Karakó (L. Tóth, Kulcsár J.)
Dunakanyar-Vác: Palásthy D. – Króner, Páles, Benke (Farkas P. 22.), Petrezselyem – Kákonyi, Papp K., Gulyás M. (Király P. a szünetben), Rusvay – Palásthy N. (Gulyás G. 74.), Berki I. Vezetőedző: Mózner János.
Gólszerző: Tátrai (73.), illetve Palásthy N. (38.), Rusvay (53. – tizenegyesből), Berki I. (63.)

Edzői nyilatkozatok:

Szabó János (KBSC): “Lényegesen többet vártam csapatomtól, a helyzeteink megvoltak, de a vendégek sokkal jobban kihasználták adódó lehetőségeiket.”

Mózner János (Dunakanyar-Vác): “Remélem, ez a vegyület, amit most kikevertünk, tartós marad, és a későbbiekben is sok sikert hoz nekünk a bajnokikon.”  (forrás: vacfc.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments