Ismét tűzgyújtási tilalmat rendeltek el a szárazság miatt

Átmeneti időre általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter augusztus 22-től.  A rendkívüli meleg, és a hosszabb ideje tartó csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az ország teljes területén lévő erdőkre, valamint az erdők határától számított kétszáz méteren belüli területre a vidékfejlesztési miniszter általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el – szól a minisztérium közleménye.

A tilalom kiterjed ezen felül a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre, a közút és vasút menti fásításokra, valamint a parlag- és gazégetésre is. A miniszter azt kéri a közúton és vasúton utazóktól, az erdőben kirándulóktól, a mezőgazdasági területeken dolgozóktól, hogy az égő cigarettát se dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár.

A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek. A közlemény figyelmeztet, hogy aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható. (vac.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments