Ingázók figyelem: balesetveszély a Nyugatinál, átmenetileg lezárták a területet

A MÁV Zrt lezárt a Budapest-Nyugati pályaudvar előtt egy 150 négyzetméteres területet kedd délután, amiatt, hogy a pályaudvar homlokzatán meglazultak egyes burkolati elemek. Az utasok és az épület előtt elhaladó gyalogosok közlekedésének biztonságát biztosítja ezzel a vasúttársság, továbbá a napokban védőháló kerül a kritikus párkányokra, s védőtető épül – olasható a vasúttársaság közleményében.

Egy tervezett építészeti vizsgálat nyomán született az a döntés, hogy a vasúttársaság lezár mintegy 150 négyzetméternyi területet – ide értve a járda egy részét is –, megelőzendő a balesetveszélyt, s biztosítva ezzel a gyalogosok, utasok biztonságát. A vizsgálat megállapította, hogy a homlokzati párkányok egy szakaszának valamint a díszítőelemek egy részének állapota nem megfelelő, ezért a vasúttársaság azonnal körbekerítette és lezáratta az ezek alatti területet.

Jelenleg ideiglenes megoldásként deszkakerítés határolja a területet, valamint két vasútőr folyamatos szolgálatban van a helyszínen, ügyelve arra, hogy a járókelők ne menjenek be a lezárt területre. A vasúttársaság még a héten védőhálót épít a párkányokra, s ezzel párhuzamosan megkezdi egy védőtető kiépítésének tervezését, kivitelezését, egyeztetve a területen lévő üzletek képviselőivel is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

A kellemetlenségekért az utazóközönség és a gyalogosok szíves megértését kérik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments